Hopp til innhold

Wenche Thoresen

Jeg startet som 16 åring på apotek og tok fagskole parallelt med jobb i apotek og er autorisert apotektekniker.

Etter 6 år begynte jeg i Norges Apotekerforening hvor jeg var ansatt i 13 år.    
bilde

Med to små sønner hjemme fikk jeg både tid og lyst til å ta noen kurs og valget falt på alternative rettninger, og det ble flere teknikker som akupressur, aromaterapi, babymassasje, reiki, lymfedrenasje, barnehagemassasje, emente og hypnose terapi. 

Den største satsingen de første årene var aromaterapi. Kravet var høyt i forhold til kunnskap om kropp, psyke og ernræring, derfor ble det skolebenken i to år ved Atlantis medisinske høgskole i Oslo. Dette ga meg god kunnskap og interesse for videre arbeid med kropp og psyke. Jeg åpnet klinikk i Oslo, drev denne i tre år før familien flyttet til Trysil for å leve av og med gårdsdrift. I 2000 etablerte jeg Aromaterapskolen Sør, her utdannet  jeg Naturmedisinske Aromaterapeuter. 

Eteriske og vegetabilske oljer er viktig i Aromaterapi og et agentur ble etablert med salg av oljer fra "Beauty & Nature”. Selskapet ble kjøpt opp av "IngridK" og jeg solgte oljene gjennom Wenches Naturterapi i Norge. Høsten 2013 overtok "Naturterapiskolen Nord" oljene.

Gjennom årene har jeg også hatt flere Reiki kurs på alle nivå. Reiki er for meg en effektiv og selvutviklende metode, det gir ro og harmoni i en ellers hektisk hverdag.

I en kort periode var jeg rådgiver og kursleder i "Jobbklubb" og "Veien videre", dette i en privat bedrift der NAV var oppdragsgiver. 

To år i Aleris Helse AS som sekretær ved kirurgisk poliklinikk i Ortopedi før jeg flyttet til Gjøvik, jeg ble ansatt i Stiftelsen Solliakollektivet som nestleder/avdelingsleder. Sollia er en behandlingsinstitusjon for tidligere rusmissbrukere, et kollektiv med arbeid og fellesskap som metode. Denne perioden ga meg virkelig ønske om å arbeide med mennesker som trenger "den lille forskjellen" som kan gi livet rettning og mening.

Nå arbeider jeg som Miljøterapeut ved Stendi AS, tidligere Aleris Ungplan og BOI. Her er jeg medlever i fast turnus i en PU bolig og trives veldig godt.

Å være medlever innebærer turnusarbeid som igjen gir noen fridager. Å arbeide med mennesker er mitt felt, jeg gleder meg til å gå på jobb. I fridagene  kan jeg konsentrere meg om å avslutte studiet i Psykosyntese. Denne utdannelsen begynte jeg på i 2013, et høyskole deltidsstudie ved Norsk Institutt for Psykosyntese. Underveis har jeg fullført 4 års skole og er nå i slutten av krav til diplomering, innlevering av oppgaver. Kravet er høyt og fokus har vært konsentrert om studiekrav, 300 kliniske timer under veiledning og 100 egenterapi timer i tillegg til flere tema- og kasus oppgaver. Nå er jeg snart i mål og jeg er klar til å ta i mot klienter i Horten. Siden jeg mangler innlevering av de siste oppgavene tilbyr jeg terapi timer til student pris ut året.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter